Laserontharingen

Heb jij bij traditionele manieren van ontharing vaak problemen met je huid? Of heb je gewoon geen zin meer in de tijdrovende wax- en scheerbeurten? Dan biedt laserontharing dé oplossing.

Laserontharing is een zachte vorm van ontharing, waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt. Wie minder pijn of huidirritatie wenst, gaat het best voor deze ontharingsmethode. Bovendien ben je permanent verlost van ongewenste haren.

Hoe werkt laserontharing?

Bij de permanente ontharing maken we gebruik van laserpulsen. Deze pulsen werken in op lichaamseigen pigmentenin het haar. Het pigment brengt namelijk de hitte van de laserpuls over naar de haarwortel. Als gevolg verschroeit de haarwortel volledig en groeit het haartje niet meer terug.

Een speciale koeltip – die in aanraking komt met uw huid – beschermt het omliggende huidoppervlak en de bloedvaatjes tegen de hitte van de laserpulsen. We plaatsen de gekoelde kop van het laserapparaat  op de huid, waarna een laserpuls vrijkomt op een oppervlakte van zo’n cm².

De duur van de behandeling varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Vaak volstaat één behandeling niet. Sommige haartjes bevinden zich namelijk in een overgangsfase of rustfase op het moment van de eerste laserbehandeling, waardoor de haarwortels niet worden vernietigd. De laser verstoort enkel het groeipatroon van de haren in de actieve fase.

Om alle haarwortels te neutraliseren, zijn er dus meerdere behandelingen nodig. De eerste drie behandelingen vinden met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaats. De eventuele volgende behandelingen gebeuren met wat langere tussenposes.

Met laserontharing ben je na 5 tot 8 behandelingen van ongewenste haartjes verlost. Zo’n 80 tot 90 procent van de behandelde haren komt nooit meer terug. Hoeveel behandelingen dat je nodig hebt, hangt af van je etniciteit, huid en haarkleur.

Is het veilig?

Maak je maar geen zorgen, want laserontharing is compleet veilig. Bij Babor Beautyworld gebruiken we het LightSheer-systeem, dat na jaren research in 1998 in Amerika op de markt werd gebracht door de Coherent Medical Group.

De laserinstellingen zijn zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk beschermt de huid voor, tijdens en na elke puls.

Doet het pijn?

Voor de meeste mensen is de behandeling niet pijnlijk. Je ervaart hooguit een tintelend, wat prikkelend gevoel. Wel hoor je er rekening mee te houden dat sommige delen van het lichaam gevoeliger zijn dan andere.

Zijn de resultaten definitief?          

De LightSheer-diodelaser is de enige laser die van de FDA (Food and Drug Administration) de claim ‘permanente haarreductie’ krijgt opgeplakt. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten.

We kunnen echter niet garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats. Dat is namelijk afhankelijk van veranderingen in het lichaam, denk maar aan hormoonveranderingen. Donshaartjes kunnen dus weer dikkere haren worden. Aan dat proces kan een laserbehandeling niets veranderen.

Wat gebeurt er na de behandeling?          

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat roodheid en zwellinkjes  vertonen. Dat is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid bracht, maar de gevolgen verdwijnen snel. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, brengen we een coldpack aan.

Drie à zeven dagen na de behandeling kan het lijken dat de haartjes terug groeien. De meeste van deze haartjes zijn behandeld en vallen spontaan uit. Vind je ze toch hinderlijk? Dan kan je de gebieden scheren of ontharingscrème gebruiken. Tussen de verschillende behandelingen mag er echter geen epilatie gebeuren.

Let op: voor en tijdens de behandelingen mag je absoluut geen zonnebanken nemen. Ook buiten zonnen en zelfbruinproducten raden we af. Uiteraard geldt dat alleen voor de desbetreffende zone, twee weken voor en na de behandeling.

Verder mag je geen producten op de behandelde zone smeren, met uitzondering van cooling-gel of zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor als je in de zon loopt. Je mag het gebied zacht reinigen, maar zeker niet schrobben.

Voor wie is de behandeling geschikt? 

Quasi alle huidtypes en haarsoorten komen in aanmerking voor de laserbehandeling. Een uitzondering op die regel zijn mensen met een licht huid- en haartype. Lichte donshaartjes en harde witte haren reageren immers minder goed op de laser. Ze bevatten namelijk minder pigment.

Ook negroïde huidtypes reageren wat moeilijker, net omdat deze huid zoveel pigment heeft. Zo neemt de huid veel energie van de laserpuls op en wordt de haarwortel niet in volledig vernietigd.

Testsessie

We bieden jou dan ook graag een testsessie aan. Zo behandelen we jou met een laser op een oppervlakte van drie vierkante centimeter. Afhankelijk van hoe je reageert op de test, bepalen wij hoeveel keer je onder de laser moet voor een definitief resultaat.

Maak nu jouw afspraak

Wil jij ongewenste haartjes permanent verwijderen met de lasermethode? Maak nu je afspraak bij Babor Beautyworld. Je kan hieronder online reserveren.

Heb je nog bijkomende vragen? Twijfel dan niet om ons rechtstreeks te contacteren of eens binnen te springen. We geven je graag het nodige advies.

Afspraak maken icoon

Maak eenvoudig een afspraak

Afspraak maken icoon

Wilt u uzelf een verwenmomentje gunnen bij Babor? Maak dan een reservatie bij onze schoonheidsspecialisten.

10004

Beste Sellers

10004

Hydra plus ampoules
€ 25

10004

Retinol smoothing toner
Combination
€ 35

10004

Collagen deluxe foundation
€ 50

10004

Hy-öl + booster cleansing set
€ 48

Openingsuren icoon

ma- zon- feestdagen gesloten

Openingsuren

Dinsdag

9u tot 18u

Woensdag

9u tot 18u

Donderdag

9u tot 20u

Vrijdag

9u tot 18u

Zaterdag

9u tot 14u

Dinsdag

9u tot 18u

Woensdag

9u tot 18u

Donderdag

9u tot 20u

Vrijdag

9u tot 18u

Zaterdag

9u tot 14u

10005

Manicure

10005

Pedicure

10005

Make-up

10005

Huidanalyse

10005

Gelaatsverzorgingen

10005

Lichaamsverzorgingen

10005

Ontharingen

10005

Decolleté(é)

10005

Dieet & Afslanking

10005

Proteïnedieet

10005

Dietiste

10005

Afslanktoestellen en figuurcorrectie

10005

Afslankkoffie

Vind ons

 

Babor Beautyworld
Turnhoutsebaan 244a
2970 Schilde
Belgium

T: 03 384 13 31